Bivanje skupaj z naravo...

v samooskrbni gorski hišici

Odmaknjena namestitev na obrobju Triglavskega narodnega parka v Dolini Soče, je popolnoma samozadostna. Nahaja se na nadmorski višini 1077 m, obdana z neokrnjeno naravo in nepozabnimi razgledi vrhov Julijcev do Jadranskega morja. Hiša je obnovljena stara pastirska staja. Ponuja nastanitev izven javnega omrežja,  a kljub temu vse udobje, ki ga dandanes potrebujemo.

Prizadevamo si za čim manjši vpliv na okolje. Astra Montana je rezultat ukrepov, ki smo jih sprejeli za zmanjšanje našega odtisa v okolju na tem čudovitem planetu.

Ogrevalni sistem in solarni paneli
Ogrevalni sistem je izjemno učinkovit, saj uporabljamo le solarne panele in kamin v bivalnem prostoru. Debele kamnite stene so oblečene v toplo izolacijo, okna s trojno zasteklitvijo pa zagotavljajo, da sonce s svojo toploto greje tudi notranje prostore. Talno ogrevanje zagotavlja konstantno temperaturo v vseh letnih časih. Sanitarno vodo prav tako zagotavljamo s solarnimi paneli. 

Oskrba z vodo
Deževno vodo zbiramo v 8000 l zbiralniku in z izjemnim sistemom filtracije zagotavljamo njeno kakovost. Izvirska voda v bližini hiše pa nam nudi dodaten vir napajanja. 

Lesena vroča kad
Za razvajanje smo za vas pripravili leseno kad… nahaja se za hišo, kjer boste v šumenju brezove sence uživali sproščujoče trenutke…

Dobava hrane
Gosti, ki se k nam vračajo že mnoga leta, cenijo doma pridelano hrano. Zelenjavo pridelujemo po starih izročilih, brez škropiv in pesticidov. Na gnezdih sena pa pobiramo dnevno sveža jajca pridnih kokoši. Meso nam dobavljajo okoliške kmetije in s tem zagotavljamo večji delež lokalno pridelane hrane.

Ravnanje z odpadki
Odpadne vode se zbirajo v biološki čistilni napravi. Vse ostale odpadke pa gosti razvrščajo v namenske zabojnike.

Čiščenje
Uporabljamo ekološke čistilne produkte, ki zmanjšujejo vplive na okolje.

Dostop
Do planine vodi javna cesta, ker pa je bil dostop do naše nekdanje staje urejen le za potrebe živinoreje in planšarije, smo morali urediti tudi svojo cesto. Gradnja hiše je bila iz tega vidika zelo otežena, saj smo se morali večkrat posluževati dražjih izvedb in transferjev. 

Hiša je bila zgrajena leta 2016 in takrat smo jo tudi prvič ponudili na trg. Detajlno smo jo dopolnili v letu 2017. Skupek skrbno načrtovanih detajlov hiše nudi visoko kakovosten nivo bivanja in ugodja.

Close Menu