Vzemite si čas zase

brez slabe vesti

Če ste kdaj sanjali o tem, da bi se umaknili in izgubili v naravo, je očarljiva in samozadostna namestitev AstraMontana v neokrnjeni naravi, obdana z gozdovi in pašniki, kot nalašč za vas. Uživajte zeleni oddih kjer nič, razen ptičjega petja, ne bo zmotilo vašega miru.

Dom za aktivne goste, ki ljubijo naravo in gore. Za tiste, ki cenijo delo lokalnih obrtnikov z naravnimi materiali. In za vse tiste, ki si želijo po aktivnostih na prostem napolniti svojo energijo s čarobnimi pogledi od Julijskih Alp do Jadranskega zaliva.

Hiša leži na višini 1077m nadmorske višine, na obrobju Triglavskega narodnega parka in s svojo lego ponuja nešteto možnosti kakovostnega preživljanja časa v naravi. Steklene površine brišejo meje med notranjim in zunanjim svetom, ter nudijo prelepe razglede vse od Alp do Tržaškega zaliva.

Eco Chalet Astra Montana je ponosna prejemnica okoljskega certifikata Eko Marjetica in članica zelene sheme Slovenia Green Accommodation.

Dobrodošli v naš gorski raj.

Zgodba o Astri Montani

Eko gorska hiša AstraMontana je nastala iz ideje kako oživiti staro pastirsko stajo na planini. Hiša je naravnana ekološko zaradi njene oskrbe z energenti, saj stoji na območju brez javne napeljave. Skupek skrbno načrtovanih detajlov nudi visoko kakovosten nivo bivanja in ugodja. Investicije smo se lotili z velikim srcem in tako je s srcem hiša tudi narejena. Pri obisku prvih gostov smo začutili, da je bila naša odločitev prava. Naši gosti občutijo trajnostno naravnanost nastanitve in se lahko brezskrbno prepustijo počitku v naravi.

Veliko naših planin, nam bolje poznanih v Dolini Soče se z leti opušča, oziroma nimajo nasledstev, ki bi skrbela zanje, zato propadajo. Po mojem mnenju, je velika škoda, da te planine izgubljajo svoj smisel in čar. Te planine vendar predstavljajo naša življenja, našo preteklost, zgodovino in kulturo nas samih. Sama sem našla svoj smisel na planini in čeprav se z živinorejo nisem ukvarjala, sem po velikih birokratskih zaprekah, uspela pridobiti soglasja za ureditev pastirske staje v turistične namene. Tu lahko človek najde svoj mir in smisel, ki ga v dandanašnjem tempu življenja potrebuje.

V veliko veselje nam je dejstvo, da so večino del opravili obrtniki iz okoliških krajev, s tem pa pri marsikaterem vzbudili pozornost in pozitivno razmišljanje o smislu obnove planin in podeželja.

Od ideje do končne izvedbe je bila ideja ena sama, slediti trajnostnemu razvoju turizma. To se opazi v tem, da je že lokacija, kot gradnja hiše izgrajena tako, da nismo drastično posegali v naravo pač pa ohranili vse elemente trajnostne usmeritve. Poleg tega se v tem trenutku prizadevamo za pridobitev ekološkega evropskega znaka Eko marjetica.

Veseli nas tudi dejstvo, da smo uspeli obogatiti turistično ponudbo v Dolini Soče in ponuditi drugačno nastanitev. S takimi in podobnimi razmišljanji, menimo, da nam bo kar najbolj uspelo ohraniti naravno okolje Slovenije. S tem bi zaščitili naše naravne danosti in tako obogatili turistično ponudbo višje dodane vrednosti. Izognili pa bi se masovnemu turizmu, ki za Dolino Soče, kot tudi v slovenskem prostoru, ni smiselna. Slovenija se v turistične namene oglašuje kot »Zelena, zdrava, aktivna«, kar si želimo, da bi se odražalo tudi pri nastanitvah.

 

Najem gorske koče

 • Namestitev: 5 oseb
 • Dodatno ležišče: po dogovoru
 • Kopalnice: 3
 • Spalnice: 2.5
 • Postelje: 3 zakonske postelje + 1 enojna postelja
 • Polno opremljena kuhinja
 • Zunanja kuhinja in žar
 • Vroča kopel v lesenem sodu (po dogovoru)
 • Shramba za opremo, padala in drugo
 • V bližini vzletišča Kobala za padalce in zmajarje
 • Možen najem električnih koles

Prostorski plan

PRITLIČJE
V pritličju je kot že omenjeno kamin z naslanjači, jedilnica, spalni kotiček, ki lahko služi kot pomožno otroško ležišče, toaleta, popolnoma opremljena kuhinja s hladilnikom, zamrzovalnikom in plinsko pečico.

PRVO NADSTROPJE
V prvem nadstropju sta dve ločeni spalnici z lastnimi kopalnicami. Udobne, elegantno oblikovane in po meri urejene sobe ustvarjajo toplo vzdušje. Velika trikotna okna ponujajo dramatičen pogled na gorovje. Obe spalnici razpolagata z balkonom.

Kontakt

Planina Stador
Poljubinj 6a, 5220 Tolmin,
Dolina Soče – Slovenia

T: +386 5 381 0 155
M: +386 31 376 749
E: penzion.kobala@siol.net

Close Menu